Blogi: sisältömarkkinointi, sisältöstrategia, blogikirjoitukset

Sisältöstrategian ilmiöt osa 3 – Johda ja jalkauta – milloin sisältöstrategia kannattaa uudistaa?

Mira Oiva

Mira Oiva
Innovatiivinen ja pirskahteleva markkinoinnin fasilitaattori, joka rakastaa tarinankerrontaa ja modernia, strategista markkinointia.
13.3.2023

Avasimme webinaarissamme 27.1.2023 Sisältöstrategian kehityssuuntia, jotka asiantuntijamme ovat nostaneet esille – niputimme ne kolmeen ilmiöön: Fokus, inhimillisyys ja muutos. Tässä blogissa avaamme mihin suuntaan sisältöstrategia on menossa ja milloin sisältöstrategia tulisi päivittää?  Mitä ”Muutos” tarkoittaa sisältöstrategian ilmiönä?  

Muutos liiketoiminnassa merkitsee aina muutosta myös markkinoinnille – Sisältöstrategian uudistamisen kannalta muutos on relevantti hetki tarkentaa omia tavoitteita, painopisteitä ja tarkastella, ketä asiakkaat ovat ja mikä heitä heidän ostopolullaan mietityttää.  

Kun liiketoiminnassa tapahtuu muutoksia, on myös aika päivittää sisältöstrategiaa. Sisältöstrategia on mainio väline muutoksen johtamiseen ja jalkauttamiseen – sisällöt ovat niitä, jotka esimerkiksi sanoittavat muuttuneen liiketoimintastrategian palat kokonaiseksi palapeliksi.  

Sisältöstrategia kannattaa päivittää näissä muutoksen hetkissä:  

  1. Liiketoiminta tai strategia on päivittynyt: Sisältöstrategia palvelee liiketoimintaa - jos yrityksen liiketoimintaympäristössä on tapahtunut muutoksia, strategia päivittyy täysin, uusia palveluita tai tuotteita on paljon, uusia kohderyhmiä on otettava haltuun tai muita muutoksia on nähtävillä, päivitä sisältöstrategiasi. 
  2. Analytiikasta tai sisällön kulutuksesta nähdään trendejä: Toisinaan sisällönkulutuskäyttäytymiset syystä tai toisesta muuttuvat. Jos analytiikassa nähdään selkeitä muutoksia tai sisältöjä halutaan kehittää uudelle tasolle, sisältöstrategia on hyvä uudistaa. 
  3. Nosta uusasiakashankinnan rinnalle asiakaskokemuksen kehittäminen: Sisältöstrategiassakin yleensä painotetaan uusasiakashankintaa ja sen merkitystä – jos tämä jo toimii hyvin, voit keskittyä seuraavaksi kehittämään asiakkuudenaikaista sisältömarkkinointiasi.  
  4. Sisältömarkkinoinnin organisoituminen ja prosessit halutaan kuntoon: Sisältömarkkinointia on tehty jo pitkään – mutta ovatko prosessit ja organisoituminen linjassa liiketoiminnan tavoitteiden kanssa? Ovatko resurssit kunnossa? Sisältöstrategialla on mahdollisuus myös ottaa kantaa järjestäytymiseen ja auditoida sisällöntuotannon prosesseja. 

Lue aiemmat blogikirjoitukset aiheesta: Fokus kuntoon ja rohkeutta sisältömarkkinoinnin prosessiin ja inhimilliset arvot ovat nousseet osaksi sisältöstrategiaa.

      

Muita kirjoituksiamme markkinoinnin muutoksesta:

Blogi Saavuta sisältömarkkinoinnin tavoitteet

Johda, optimoi ja ulkoista – saavuta sisältömarkkinoinnin tavoitteet ja menesty!

Sisältömarkkinoinnin tehokas johtaminen, resurssien optimointi ja kumppanitarpeen tunnistaminen auttavat menestymään. Tee tavoitteellista sisältömarkkinointia näillä vinkeillä!

Lue lisää

Blogi

3 vinkkiä, miten johtaa jatkuvaa sisältömarkkinointia

Suunnitelmallinen ja jatkuva sisältömarkkinointi nappaa potentiaalista asiakasta hihasta juuri oikeaan aikaan, oikeassa hetkessä ja oikeassa paikassa.

Lue lisää

Blogi

Asiakaspolulle kohdennettu viestintä tuo arvoa nykyasiakkaille

Onko nykyasiakasviestintä päässyt näivettymään yleisiksi uutiskirjeiksi? Asiakaspolulle kohdennetut sisällöt syventävät asiakkuutta ja tukevat lisämyyntiä.

Lue lisää

Blogi Millaiset sisällöt toimivat asiakaspolulla?

Millaiset sisällöt toimivat asiakaspolulla? 7 esimerkkiä

Nykyasiakkaasi ansaitsevat räätälöityä, laadukasta sisältöä. Lue esimerkkejä sisältötyypeistä, jotka toimivat asiakkuuden aikaisessa sisältömarkkinoinnissa.

Lue lisää