Katri Tanni, Emmi Paunonen ja Mira Oiva

Blogi: sisältö, sisältömarkkinointi, sisältöstrategia, Webinaarit

DiffeROI-webinaari 27.1.2023: Mitä seuraavaksi, sisältöstrategia?

Differo
7.2.2023

Fokus, inhimillisyys, muutos – ja miksi ne kuuluvat sisältöstrategiaasi?

Kolme ilmiötä hallitsevat nyt sisältöstrategian kehityssuuntia.  Sisältöstrategialta halutaan tiukkaa fokusta, ja sisältöjen tekemistä jopa karsitaan. Inhimillisyys korostaa vastuullisuutta sekä ostoprosessissa että ostokäyttäytymisessä: B2B on edelleen "Human2Human". Ja lopuksi: muutos on väistämätöntä, mutta tarpeen. 

Näihin jokaisen B2B-markkinoijan kannattaa kiinnittää huomiota tulevana vuonna:  

  1. Sisältöjen laatu koetaan tärkeäksi erottuvuustekijäksi.  
    Ilmiö ei ole uusi, mutta vahvistuu. Tälläkin hetkellä markkinoijan tehtävänä on luoda laadukkaampia liidejä, vaikuttavampaa sisältöä ja yhä tarkemmin osuvaa sisältöä.
  2. Sisältömarkkinoinnin panostukset kasvavat, mutta mainontaan käytetty raha vähenee. Mainosraha on siirtynyt ostopolulla keskivaiheisiin kiinnostuksen herättämisestä eli ”top of the funnelista” ostopolun keskivaiheille. 
  3. Suurin haaste B2B-markkinoijille on ostomatkan vaiheisiin vetoavien sisältöjen luominen. Differolla olemme huomanneet, miten suuri merkitys on esimerkiksi asiakkaille ja asiantuntijoille tehtävillä taustahaastatteluilla oikeiden ostajapersoonien selkeyttämiseksi ja ostopolun vaiheiden tunnistamiseksi.

Täytä yhteystietosi ja katso webinaaritallenne

Tammikuun DiffeROI-webinaarissamme pureuduimme sisältöstrategian tuoreimpiin ilmiöihin ja niiden vaikutuksiin B2B-markkinoinnissa. Lataa tallenne ja tutustu aiheeseen tarkemmin!

 

 

Muita kirjoituksiamme markkinoinnin muutoksesta:

Blogi Saavuta sisältömarkkinoinnin tavoitteet

Johda, optimoi ja ulkoista – saavuta sisältömarkkinoinnin tavoitteet ja menesty!

Sisältömarkkinoinnin tehokas johtaminen, resurssien optimointi ja kumppanitarpeen tunnistaminen auttavat menestymään. Tee tavoitteellista sisältömarkkinointia näillä vinkeillä!

Lue lisää

Blogi

3 vinkkiä, miten johtaa jatkuvaa sisältömarkkinointia

Suunnitelmallinen ja jatkuva sisältömarkkinointi nappaa potentiaalista asiakasta hihasta juuri oikeaan aikaan, oikeassa hetkessä ja oikeassa paikassa.

Lue lisää

Blogi

Asiakaspolulle kohdennettu viestintä tuo arvoa nykyasiakkaille

Onko nykyasiakasviestintä päässyt näivettymään yleisiksi uutiskirjeiksi? Asiakaspolulle kohdennetut sisällöt syventävät asiakkuutta ja tukevat lisämyyntiä.

Lue lisää

Blogi Millaiset sisällöt toimivat asiakaspolulla?

Millaiset sisällöt toimivat asiakaspolulla? 7 esimerkkiä

Nykyasiakkaasi ansaitsevat räätälöityä, laadukasta sisältöä. Lue esimerkkejä sisältötyypeistä, jotka toimivat asiakkuuden aikaisessa sisältömarkkinoinnissa.

Lue lisää