Katri Tanni

Blogi: asiakaskokemus, B2B-markkinointi, Sales and marketing transformation, Kasvuyritys, kehittäminen, kuukausipalvelu, markkinoinnin mittaminen, myyntiprosessi

Palkkaanko oman markkinointipäällikön? Vertailehan vaihtoehtoja!

Katri Tanni
Coaching businesses to serve customers in digital channels.
11.2.2020

Jokainen B2B-yritys miettii, millä resurssilla ja osaamisella houkutellaan asiakkaita entistä varhaisemmin yrityksenne vaikutuspiiriin ja miten saadaan kauppa kiinni todentumaan euroihin saakka. Jo tuossa lauseessa on valtava määrä suunnittelutyötä, asiakasymmärryksen käyttämistä, näkemystä, kokemusta sekä teknologia- ja kanavaymmärrystä. Tämä ei ole yhden ihmisen työ ja siksi kysymys markkinointipäällikön palkkaamisesta ja maailmaa muuttavasta odotusarvosta on aivan väärä! Tässä blogissa avaan ajatusta siitä, miten järkevällä tavalla pääsette kehittämään markkinointia ja resurssoimaan sitä oikein.

Markkinointi vetää asiakkaita myyntiputkeen enemmän kuin ikinä

Ostaminen on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana hurjasti. Asiakas valitsee, onko hän markkinoinnin palveltavana vai haluaako hän ottaa yhteyden myyntiin ja tätähän asiakas käyttää päällekkäin ja limittäin. Yhden markkinoijan resurssi ei tähän riitä – ei millään! Eräs asiakkaamme kiteytti muutoksen omasta näkökulmastaan:

”Nyt kun haluamme kasvaa kansainvälisesti, meidän pitää kiteyttää asiakasymmärrys siihen, että houkuttelemme asiakkaita kanaviimme, ohjaamme heitä sekä otamme käyttöön uusia teknologioita, jotta pääsemme mittaamaan markkinoinnin ROI:ta euroihin saakka. Tämä on iso kulttuurimuutos ja se vaatii uudenlaista osaamista. Näen, että perinteisen mainostoimiston rooli on tullut liian kapeaksi – tarvitsemme kehitystiimiä, joka auttaa meitä uudelle tasolle.”

Useassa yrityksessä markkinointi on määritelty aivan liian kapeasti. Se ei ole osasto, joka miettii, miltä me näytämme tai toimivatko www-sivumme hyvin. Jos näin ajattelet, voit ravistaa 1990-luvun ajattelun itsestäsi. Markkinointi varmistaa, että asiakkaat löytävät, tutustuvat, vakuuttuvat ja varmistuvat osaamisestanne.

Markkinointi = myynti = asiakkaan palvelu

Tämän vuoksi moni B2B-yritys haluaa rakentaa markkinoinnin ja myynnin yhteisprosesseja palvelemaan asiakkaita eri kanavilla entistä vahvemmin. Tällaisen muutoksen ylösajoon tarvitset moniosaajatiimin ja valmiit työmallit, jolloin saat hyväksi havaitut toimintamallit käyttöösi muutosvaiheeseen.

Millainen on teidän muutoksen Roadmap?

Mieti, mitä tavoittelet sillä, että haluat panostaa markkinointiin. Vastaus ei voi enää tänä päivänä olla se, että saadaan kehitettyä look & feeliä tai osallistuttua messuille. Asiakkaisiinne vaikuttava ja muutosta aikaansaava markkinointi ei ole jono työsuoritteita vaan pitkäjänteistä tekemistä asiakkaiden auttamiseksi luoksenne. Siihen on luotava järkevä roadmap.

differo_roadmap_nainsenteemme (1)

Teemme asiakkaidemme kanssa yhteisessä palaverissa markkinoinnin kehityksen roadmapin muutostyön alussa. Se antaa arvoa ja kiteyttää yrityksen resurssien ja tavoitteiden mukaisen kehityskaaren. Haluatteko esimerkiksi vuoden 2020 lopulla todentaa markkinoinnin tuottavuuden pääkohderyhmässänne? Me annamme osaamisemme siihen, mitä toimenpiteitä se vaatii.

Usein pelkkä työkalu- tai järjestelmätoimittaja osaa piirtää teille työkalun käyttöönoton Roadmapin. Me katsomme yrityksenne kasvutavoitteiden ja asiakkaidenne maailman kautta asiaa ymmärtäen erinomaisesti eri teknologioiden tuomat hyödyt. 

Roadmapille kuvataan lopulta niin teidän yrityksen laittamat panostukset, työvaiheet, sisäiset resurssit kuin tulevat lopputuotoksetkin tai tarvittavat järjestelmämuutokset. Emme myy tai edusta mitään työkalua tai markkinoinnin must-have -paketteja. Katsomme yrityksenne kasvutavoitteiden, olemassa olevan resurssin ja asiakasymmärryksenne kautta kokonaisuutta. Myymme vaikuttavaa muutosta, jonka lopputuloksena näkyy se, että asiakkaidenne muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen päästään vaikuttamaan erottovalla markkinoinnilla joka koetaan hyvänä palveluna.

Annamme apuja muutostyöhön valmiilla työmalleilla, jotka ovat tuottaneet arvoa sadoille suomalaisille kasvuyrityksille.

Laitahan minulle viestiä niin katsotaan yhdessä, millainen teidän muutoksen Roadmap voisi olla. Se vaatii vain yhden käynnin teillä. 

Katri_Tanni-1080x1080

Ota yhteyttä

 

Muita kirjoituksiamme markkinoinnin muutoksesta:

Blogi

Kauppa käy niillä, jotka yrittävät ja hyödyntävät digitaalisia markkinointikanavia

Hyödynnä digitaalisia markkinointikanavia ja varmista kaupan käynnin sujuvuus myös poikkeusolosuhteiden aikana.

Lue lisää

Blogi

LIVEnaaritiiseri: Kasvata B2B-brändisi tunnettuutta digitaalisissa kanavissa – kohdennetun sisällön ja mainonnan ABC

B2B-brändin kasvattaminen digikanavissa vaatii asiakasymmärrystä, toistoja ja viestin kiteyttämistä. Lue blogista vinkit, kuinka pääset alkuun!

Lue lisää

Blogi

LIVEnaaritiiseri: Hyödynnätkö Linkedin-mainonnan koko potentiaalin?

Linkedin on B2B-yritykselle parhaimmillaan erinomainen kanava tavoittaa oikea kohderyhmä. Lue Differon blogista vinkit tehokkaaseen Linkedin-mainontaan!

Lue lisää

Blogi

Näin saatiin 200 euron markkinoinnilla 50 000 euron myyntipotentiaali

Sisältömarkkinointi erilaisti meidät asiakkaan halutuksi kumppaniksi, tarjoili valmiin casen myynnille ja tuki ostoprosessia koko ostoprosessin ajan. Casen ROI on moninkymmenkertainen.

Lue lisää