Blogi: Ajankohtaista

#differolaiset - videoblogi markkinoinnin muutoksesta

Henna Niiranen
5.1.2017

Ennustamme videomarkkinoinnin voimakasta kasvua vuodelle 2017. Mikäpä siis olisikaan luonnollisempaa, kuin perustaa oma videoblogi?

Ensimmäinen videomme on nyt julkaistu ja muutama seuraavakin jakso jo kuvattu julkaisua odottamaan. Tulemme käsittelemään vlogissamme markkinoinnin muutosta, sisältöstrategian merkitystä, vaikuttavan sisällöntuotannon saloja ja muita sisältövetoiseen, strategiseen markkinointiin liittyviä aiheita. Katso ensimmäinen vlogimme alta!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qTsMblbJ8FY[/embed]

Haluatko nähdä lisää videoita?

Muista ottaa tilaukseen Tube-kanavamme tai jätä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin ilmoitamme uutiskirjeemme kautta uusista mielenkiintoisista sisällöistämme - vlogeja, blogeja, oppaita ja tapahtumia on tällekin vuodelle luvassa aimo pino.

[hubspotform portal_id="2604934" form_id="1e49ced5-f995-4eb8-9313-7061f3e05642" css=""]

Muita kirjoituksiamme markkinoinnin muutoksesta:

Blogi Karoliina Haikonen

Superpäivä: Voiko markkinoinnin ja myynnin muutos mennä pieleen, jos asiakas on keskiössä?

Superpäivässä Kaleva Median sisältömarkkinoinnin liiketoimintajohtaja Karoliina Haikonen puhuu markkinoinnista muutosjohtajana.

Lue lisää

Blogi kirsti-llaasio-vaaka-otsikko-1

Superpäivä tulee: 5 vinkkiä markkinoinnin muutosjohtajalle  HappyOrNot Ltd / Kirsti Laasio

Suomalainen asiakas- ja työpäiväkokemusta mittaava HappyOrNot kasvaa hurjaa vauhtia ja toiminnan kansainvälisyys laajenee kaiken aikaa. Yhtiön asiakaskokemuksesta vastaava Kirsti Laasio on ollut yhtiössä yli viiden vuoden ajan näkemässä ja tekemässä kasvua.

Lue lisää

Blogi sima-panostukset-nyt

Miten yritykset budjetoivat sisältömarkkinointiin? Katso kyselymme tulokset.

Kysyimme sisältömarkkinonnin budjetointi -webinaarin osallistujilta, miten he omaa sisältömarkkinointibudjettia rakentavat nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää

Blogi success-4281481_1280

Asiakaslähtöisen myynnin ja markkinoinnin etulinjassa organisoidutaan uudelleen

Asiakaslähtöinen myynti ja markkinointi yhdistävät voimansa tavoitteenaan tunnistaa asiakkaan ostokäyttäytyminen ja tukea asiakkaan matkaa.

Lue lisää